söndag 18 april 2010

Äntligen har man haft sin premiär. Vädret vände från fint till blåst och mulet. Men det brukar det göra när jag bestämmer mig för något. Platsen var den samma som alltid. Får passa på att fiska där när det är ledigt ju. Har visst blivit jätte populärt att ligga i träsket nu helt plötsligt :-)
Inte så konstigt eftersom dem flesta följer ju strömmen.
Fisket påbörjades vid 15.00 tiden då alla spöna var i på sina utvalda platser. Men efter lite rörelse och aktivitet här och var placerades 2 spö om för att sen placeras om en gång till innan nattens intåg. Detta kommer jag skita fullständigt i att göra i fortsättningen. Bättre att gå på magkänslan och låta dem ligga på dem 1:a platserna. Det spöet som jag ej flyttade var även det som gav utdelning. 1 singel 20mm monster crab från prologic som legat i dipp i ungefär ett år nu. Bellade ut cirka 35 bullar runt denna. Inte allt på en och samma gång utan lite då och då. Kommer köra på detta hädanefter oxå. Bättre att ha i lite föda hela tiden så dem blir nyfikna istället för att ösa i hela byttan direkt :-)
Betet plockades upp 03:38 på söndagsnatten/morgonen. Efter en liten pigg fajt i öppet vatten gav den sig bestämt in i vassen till vänster och en alltid lika rolig lek kunde börja. Vem ger sig först kallar jag den. Lite press och lite släpp var den vinnande melodin som vanligt. Efter den kom loss igen så följde den med snällt in till håven. Säckar den i väntan på dagsljus. Fotograferar och väger den till härliga 8,81kg. Inte illa för 1:a detta året. Älskar verkligen detta vattnet. Så många härliga individer som simmar runt här i.

1 kommentar:

  1. Grattis!
    Snuskigt fin firre! Tålmodig väntan gav utdelning.

    SvaraRadera