söndag 17 juli 2011

En snabbis

Blev en snabbis till Östra igår efter svampplockningen med familjen. Vädret var bara för najs för att inte sticka dit så att säga. Var framme vid Östra vid 18:30 tiden och tog en sväng för att kolla vilka swim som var lediga. Gick först till Roten då där var en fin fin pålandsvind in på den platsen. Men där satt två klåpare till gäddmetare och försökte få loss sitt tackel från trädet. Dem skulle stanna länge så det var bara att tänka om. Såg att Stiffen var upptagen av karpätare och på dubbeln satt någon som i alla fall såg ut som en riktig karpmetare. Svanboet var i alla fall ledigt så det var bara att köra bort bilen till den andra parkeringen vid bommen och lasta kärran. Faaan va den är underbar. Slippa springa fram och tillbaka med grejer är värt mer än allt guld på jorden :-)
Kom på plats vid 19:00 tiden och fick ut spöna lagom till 19:30. Sen var det bara att pula upp tält och dem andra attiraljerna. Gick och la mig vid 23:30 tiden efter att sett gäddmetarna på Roten tappa både det ena efter det andra tacklet. Slutade med att dem började dyka på platsen för att antagligen försöka få upp stocken som ligger där. Sov gott fram tills 3:24 då mitt vänster spö ylade. Denna gången var bromsen ställd rejält så den ej skulle ta allt för mycket lina vid runnet. Fick fin press på den och den gick bara fast 2 gånger i ett träd och i lite växtlighet. Väl i vågen visar den 4,24 kg. Prima läderkarp som kommer göra mig överlycklig om en sisådär 3-5 år från nu då den växt till sig ännu mer.
4,24 kg
Kommer göra ett besök vid Svanboet snart igen och loda hela platsen. Aldrig fiskat från den innan men där verkar finnas lika fina musselbankar där med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar